Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua internațională a radiologiei este celebrată astăzi

ro

08 Nov, 2015 11:34 2019 Marime text
Ziua internațională a radiologiei, marcată în fiecare an la 8 noiembrie, este dedicată în 2015 imagisticii pediatrice. Tot în 2015 se marchează și 120 de ani de la descoperirea de către Wilhelm Conrad Röntgen a razelor X, care a dat și numele radiografiei.
 
Tema aleasă în 2015 pentru a marca Ziua internațională a radiologiei se referă la imagistica pediatrică și la rolul important pe care radiologia îl joacă în detectarea, diagnosticul și managementul unei largi varietăți de boli care afectează copiii, notează Agerpres. Totodată, organizatorii își îndreaptă atenția și asupra campaniilor derulate până acum în privința protecției împotriva radiațiilor, în sensul de a se găsi soluții pentru a reduce cantitatea de raze X la care sunt expuși copiii.
 
Marcarea zilei de 8 noiembrie ca Zi internațională a radiologiei este o inițiativă a Societății Europene de Radiologie, Societății Radiologice a Americii de Nord și a Colegiului American de Radiologie, cu scopul de a crește gradul de conștientizare în ceea ce privește importanța acestei specialități medicale.
 
Sursa foto: Facebook.com 

Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii