Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgonea, despre cererea privind-o pe Udrea Un parlamentar nu poate intra în cătuşe în comisie sau plen

ro

16 Feb, 2015 18:12 1012 Marime text
Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, referitor la noua cerere a DNA de arestare preventivă, că Elena Udrea, fiind încă deputat, nu poate intra cu cătuşe în plenul Camerei şi nici în comisie, arătând că este o situaţie delicată şi va solicita ministrului Justiţiei o soluţie, informează Mediafax.

Zgonea a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei în care s-au discutat cele două solicitări de arestare preventivă şi începere a urmăririi penale a Elenei Udrea pe alte trei noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute", că va cere un punct de vedere de la ministrul Justiţiei şi procurorul general, deoarece nu există în Regulament o procedură pentru un deputat deja arestat preventiv.

El a arătat că Biroul a trimis cererea DNA la Comisia juridică, aceasta având 3 zile termen de dezbatere, raportul putând fi apoi discutat în plen luni sau marţi.

„Cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiul funcţiunii nu poate intra în cătuşe într-o comisie pemanentă, la fel şi în plen. Parlamentele democratice au structura lor de securitate, niciun alt organ de securitate al statului sau de siguranţă naţională neputând intra decât în anumite condiţii. Din punct de vedere juridic, doamna deputat este încă deputat, la comisie şi în plen avem această situaţie inedită pe care nu ştim să o rezolvăm şi atunci vom discuta cu ministrul Justiţiei să vedem cum să rezolvăm blocajele legale şi constituţionale şi, în acelaşi timp, să respectăm şi domnului deputat dreptul. Dacă domnia sa va accepta prezenţa în plen, nu ştim cu ce personaje nu trebuie să se vadă, pot apărea asemnea cazuri, atât în plen trebuie să limităm accesul unor membri ai grupurilor parlamentare, angajaţi ai Camerei Deputaţilor, s-ar putea să aibă interdicţie şi pentru a se vedea cu alţi parlamentari”, a spus Zgonea.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: pressalert.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii