Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin a semnat acordul privind integrarea Crimeei în Rusia

ro

18 Mar, 2014 13:11 1410 Marime text
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat anexarea Crimeei la Rusia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din sudul Ucrainei, într-un document publicat marţi pe site-ul Kremlinului, relatează AFP. În acest document, preşedintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului şi Parlamentului) să aprobe un astfel de acord şi consideră "oportun" să îl ratifice. El a semnat, luni, decretul de recunoaştere a independenţei republicii rusofone din sudul Ucrainei, deschizând calea alipirii sale la Federaţia Rusă.

Putin va vorbi despre acest subiect la ora 11.00 GMT (13.00 ora României) la Kremlin în faţa celor două Camere ale Parlamentului rus, a liderilor regiunilor ruse şi a reprezentanţilor societăţii civile, la două zile după referendumul privind alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.

Kremlinul a anunţat că şeful statului este pregătit să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din Marea Neagră pe care liderul sovietic Nikita Hruşciov a oferit-o Ucrainei în 1954.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii