Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta și Recep Tayyip Erdogan au semnat mai multe documente bilaterale

ro

01 Apr, 2015 21:26 1011 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a avut astăzi o întrevedere cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită oficială în România. 

Întâlnirea de la Palatul Victoria, prevăzută să dureze circa 15 minute, s-a prelungit cu mai bine de o oră, potrivit B1 Tv.

După întrevedere, în prezența șefului statului turc și a prim-ministrului român au fost semnate mai multe documente bilaterale.

Printre acestea s-au numărat Acorduri între guvernele celor două țări privind cooperarea în domeniul apei, în domeniul forestier și în domeniul meteorologiei și hidrologiei, care au fost semnate de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și ministrul turc al Pădurilor și Lucrărilor pentru Ape, Veysel Eroglu.

De asemenea, a fost semnată de către ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, și ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, Declarația privind constituirea Comisiei Mixte Economice și Comerciale între România și Republica Turcia.

Directorul general al Agenției Naționale de Presă Agerpres, Alexandru Giboi, și președintele Consiliului General de Administrație al Agenției de Presă Anadolu, Șenol Kazanci, au semnat un Acord de cooperare între cele două instituții de presă.

Totodată, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Biblioteca Națională a României și Biblioteca Națională a Turciei, dar și o altă înțelegere privind schimbul internațional de publicații. Ultimele documente au fost parafate de directorul Bibliotecii Naționale a României, Petruța Mihaela Voicu, și de ambasadorul Republicii Turcia la București, Osman Koray Ertaș. 



Sursa: B1 Tv
Sursa foto: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii