Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta consideră atacul lui Traian Băsescu un pericol pentru justiţie

ro

10 Oct, 2014 13:01 1134 Marime text
Ieri, Preşedintelui Traian Băsescu, spunea: „Se pare că sunt magistraţi care ţin neapărat să facă politică şi au ajuns să facă şi mai prost decât politicienii. Am înţeles că un domn magistrat a considerat că am afectat justiţia pentru că aş fi dat date din dosar. Domnul magistrat minte! Dacă este vreun magistrat în CSM care vrea să facă politică să intre cinstit în politică şi să se lase de calitatea de magistrat. Astfel de atitudini mincinoase nu fac decât să discrediteze instituţia. Nu puteam să trec peste acest incident pe care îl consider de nedorit şi este o rugăminte: dacă sunt judecători membri în CSM, procurori sau judecători care vor să facă politică, să intre în politică“.

În acest sens, Primul-ministru Victor Ponta a adresat o scrisoare către reprezentanţii diplomatici ai SUA, Comisiei Europene precum şi tuturor statelor membre ale Uniunii Europene din „dorinţa de a sublinia cât de grav a fost atacul de ieri al Preşedintelui Traian Băsescu la adresa independenţei Justiţiei, dar şi cu apelul de a interveni public în sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, direct vizat de declaraţiile oficiale“ făcute de şeful statului.

Premierul a mai adăugat în scrisoarea sa faptul că Preşedintele Traian Băsescu „a formulat ameninţări la adresa unui magistrat, membru al CSM, a folosit cuvinte denigratoare şi a criticat în termeni foarte duri activitatea magistraţilor meniţi, prin lege, să vegheze la buna funcţionare a Justiţiei“.

Victor Ponta consideră acest fapt de o gravitate deosebită „care periclitează bunul mers al justiţiei din ultima vreme şi care pune sub semnul întrebării independenţa acesteia. Consiliul Superior al Magistraturii solicitase, anterior, să fie verificate informaţiile difuzate public de către Preşedinte cu privire la un caz important (cazul Micosoft)“.

Primul-ministru al României solicită prin scrisoare ca să se ţină cont de toate aceste aspecte, să analizeze declaraţiile „şi să transmiteţi un mesaj public de susţinere a independenţei CSM şi a Justiţiei în general“.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii