Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victimele accidentului rutier din Ungaria vor fi aduse în România cu aceeaşi aeronavă trimisă în Muntenegru

ro

30 Aug, 2013 21:37 1552 Marime text
UPDATE: 20:49: Medicii care au mers în Ungaria susțin că șapte dintre răniți sunt netransferabili, în timp ce alți 11 vor ajunge în București vineri noapte.

UPDATE: 20:00: Aeronava a ajuns la Budapesta, iar medicii acordă îngrijirile necesare victimelor accidentului, potrivit B1 TV.

Aeronava militară cu echipaj medical la bord a decolat, vineri, în jurul orei 15:15, ora României, spre Ungaria, urmând să aducă în țară toți românii răniți în accidentul survenit pe autostrada M5, în apropierea Budapestei.

La bordul aeronavei Spartan, aceeași care a adus și victimele din Muntenegru, se află toată aparatura tehnică de care vor avea nevoie specialiștii SMURD în Ungaria pentru îngrijirea victimelor. Avionul este pregătit, așadar, să transporte atât persoanele care au suferit răni ușoare, cât și cei care sunt în stare gravă.

La bord se află patru medici, șapte asistenți SMURD, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat și medicul coordonator SMURD, Bogdan Oprița.

Un microbuz cu români la bord a fost lovit, vineri, de către un tir, fiind propulsat de pe autostrada M5 din Ungaria, unde staționa din cauza traficului. Trei persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 18 persoane au fost rănite.

Sursa: B1TV 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii