Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine a cumpărat acţiunile Argus Constanţa, scoase pe piață în această săptămână

ro

16 May, 2014 16:35 4411 Marime text
BCR, Pogonaru şi SIF Oltenia nu ratează niciuna dintre acțiunile Arugs Constanța pe care le prind pe piață.

Toate acțiunile prezente pe piață săptămâna aceasta au fost cumpărate de Fondul de investiţii Business Capital for Romania Opportunity, controlat de BCR şi omul de afaceri Florin Pogonaru, dar şi SIF Oltenia.

Potrivit Economica.net, Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, controlat de BCR şi de omul de afaceri Florin Pogonaru, a cumpărat aproape 17.200 de acţiuni ale  producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), în ultima săptămână. La rândul său, SIF Oltenia a cumpărat peste 11.300 de acţiuni UARG, adică, împreună cu fondul BCR mai mult de jumătate din volumul tranzacţionat pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

După oferta publică de preluare din toamna anului trecut, SIF Oltenia (SIF5) este acţionarul majoritar al UARG, cu aproape 56% din acţiuni, iar Business Capital for Romania are aproape 27% din titlruile producătoruliui de ulei, scrie Economica.net.

Cei doi acţionari au fost parteneri în preluarea companiei de la firmele investitorului Cătălin Chelu, după un război comercial ajuns până la nivelul agenţilor de pază, dus timp de doi ani, răstimp în care firma a fost suspendată de la tranzacţionare., mai notează Economica.net.

Deși Fondul BCR şi Florin Pogonaru l-au susţinut pe Tudor Ciurezu la realegerea ca preşedinte al SIF Oltenia (SIF5), alianţa dintre cei doi pare să întâmpine probleme, aparent din cauza diferenţelor de opinie privind mărimea dividendelor SIF5, mai scriu cei de la Economica.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii