Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru fermieri! Legea irigaţiilor a fost adoptată

ro

13 Oct, 2015 18:30 1446 Marime text
Deputaţii au adoptat, astăzi, proiectul legislativ privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, aşa-numita Lege a irigaţiilor, prin care se alocă peste un miliard de euro în perioada 2016-2020 pentru reabilitarea sistemului naţional de irigaţii.
 
Conform ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, prin proiectul legislativ se suplimentează cu 995 numărul angajaţilor Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, se introduce pentru prima dată plata unui abonament pentru zona de irigare şi de desecare pentru reducerea costurilor şi se reglementează regimul de proprietate, informează economica.net.
 
„Cei care preiau acea infrastructură, dacă nu fac investiţiile necesare, dacă nu păstrează în sistemul de îmbunătăţiri funciare infrastructura care a fost dată în proprietate prin clauzele rezolutorii care au fost introduse, acea infrastructură se întoarce la bugetul de stat. În egală măsură, prin păstrarea infrastructurii principale în proprietatea statului avem datoria să reabilităm infrastructura astfel încât să nu genereze costuri foarte mari pentru energie, dar nici pierderi foarte mari. Alocăm prin acest proiect de lege un buget multianual, care începe în 2016 şi se finalizează în 2020, de 1,15 miliarde de euro. Începând cu anul 2016, alocăm suma de 145 de milioane de euro”, a precizat Constantin, care a făcut un apel la toţi parlamentarii să voteze acest proiect.
 
Sursa foto: jurnalul.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 26 Dec, 2015 02:41 Ceauşescu a trebuit să sacrifice un popor , ca să facă ceva iar tovarăşii parlamentari visează cu ochii deschişi
  • Gelu 13 Oct, 2015 19:29 Degeaba se aloca bani.Nu sunt profesioniști care sa facă un astfel de program complex.Cand s-au realizat lucrările de irigații in Dobrogea au lucrat circa 15000 oameni,multe utilaje (buldozere,scapere,autoscrepere,dragline,sapatoare de santuri ),autobasculante.Acum in Romania de exemplu nu exista nici un autoscreper(inainte de 89 se aduceau din SUA si Cehoslovaci)Nu se pot realiza aceste lucrari ,nu mai exista specialiști cu experiența.VISE!