Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Bica, în arest la domiciliu „teoretic” Fosta șefă a DIICOT nu poate părăsi arestul Poliției Capitalei

ro

13 Mar, 2015 16:12 1630 Marime text
Judecătorii au decis ca Alina Bica, fosta şefă DIICOT, să fie mutată în arest la domiciuliu, în dosarul ANRP, potrivit România TV.

Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru; Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ și Remus Baciu.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, evaluator, și Stelian Gheorghe, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii.

Decizia judecătorilor nu va putea fi pusă în aplicare, dat fiind faptul că Bica se află în arest preventiv și în dosarul Bica2, în care este implicat și omul de afaceri Dorin Cocoș. Avocații au făcut demersuri pentru obținerea arestului la domiciliu și în cazul acestui dosar, însă judecătorii au menținut arestul preventiv.

Pentru ca Alina Bica să poată fi arestată la domiciliu, avocații trebuie să obțină decizii favorabile în ambele dosare. Astfel, Bica va rămâne în arestul Poliției Capitalei, chiar dacă a primit arest la domiciliu din partea judecătorilor în primul dosar.




Sursa: România TV
Sursa foto: monitorulcj.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii