Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Captură record de droguri, la Constanţa Ce au găsit poliţiştii în sufrageria unui bărbat

ro

27 Feb, 2015 07:58 2576 Marime text
Polițiștii antidrog au reușit să între în locuința unui american din Constanţa unde au descoperit un adevărat laborator de marijuana. Mascații l-au încătușat și au confiscat în total 5 kilograme de marfă.
 
Americanul cultivă plantele de marijuana în ghivece așezate atent într-un dormitor unde nu ajungea lumina naturală. Avea în schimb o instalație de iluminat improvizată, care să le ofere plantelor toate condițiile să crească rapid.
 
Într-o altă cameră, bărbatul de 43 de ani uscă plantele cu ajutorul unor intrumente de ventilație. Iar într-o altă încăpere le pregătea pentru vânzare, așezându-le pe categorii în borcane etichetate.
 
Americanul a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri.

Captura vine la nicio luna de când polițiștii din Tulcea au confiscat de la un alt bărbat 6 kilograme de cannabis, ce urmau să fie vândute de către o elevă în cluburile din municipiu.

UPDATE 1, ora 10.24. Poziţia oficială DIICOT

La data de 25.02.2015 Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului JELESCU MIHAI pentru săvărsirea  infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului  JELESCU MIHAI a fost identificată o cultură de cannabis fiind ridicată o cantitate totală de aproximativ 5 kilograme droguri de risc, lămpi de  600 W pentru înflorirea plantelor de cannabis, lămpi de germinare, nutrienţi, pământ, îngrăşăminte, diferite tratamente pentru întreţinerea culturii, pipe, narghilea,  grindere metalice, cântar,etc.

La data de 26.02.2015 Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a inculpatului  JELESCU MIHAI pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa (Serviciul de Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic).

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.




Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: thementalelf.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii