Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unsprezece percheziții la zece persoane bănuite de înșelăciune

ro

24 Oct, 2015 11:56 1559 Marime text
 
Astăzi, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş şi IPJ Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş şi Dolj, pentru probarea activităţii infracţionale a zece persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională a unui grup de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
 
Persoanele sunt bănuite că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive, cu obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă.
 
După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau direcționate spre România, în acest sens fiind utilizate documente de transport false. Ulterior bunurile erau valorificate pe piaţa neagră la preţuri subevaluate.
 
Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 400.000 de euro, reprezentând contravaloarea mărfurilor ce fac obiectul activităţii infracţionale.
 
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.


Sursa foto: bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii