Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un spital la fiecare 21 biserici ortodoxe în Constanţa

ro

06 Feb, 2015 08:00 2011 Marime text
Oamenii din judeţul Constanţa sunt foarte credincioşi. Cel puţin asta este senzaţia pe care o are cineva care aude că în ultimii 25 au fost construite aproape 100 lăcaşuri de cult. Paradoxal, nu au apărut decât trei spitale şi acelea sunt private. Statul nu a construit nicio unitate medicală nouă, notează adevarul.ro.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că în anul 1989 erau 155 lăcaşuri de cult, informează adevărul.ro. Numărul lor a crescut simţitor de atunci. În 25 ani au apărut încă 96 biserici şi mănăstiri. 35 dintre acestea nu sunt finalizate, aşa că vor mai intra bani în plus în ele pentru a fi date în folosinţă. 25 dintre lăcaşurile de cult apărute după revoluţie sunt mănăstiri şi cinci dintre ele sunt schituri. Media este de o biserică la fiecare 2700 persoane de toate vârstele, relatează aceeaşi sursă.

Potrivit adevarul.ro, la capitolul şcoli stăm bine. În învăţământul preuniversitar de stat sunt 506 unităţi. În aceste cifre intră atât şcolile primare, gimnaziale, cât şi grădiniţele.

Spitalele din Constanţa - puţine şi vechi Tragedia cea mai mare este la capitolul asistenţă medicală. În judeţul Constanţa sunt doar 12 spitale. Cea mai mare unitate - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este deseori suprapopulat, iar o parte dintre secţii nu au fost renovate din anii '70. Nu mai departe de săptămâna trecută zeci de părinţi au protestat în faţa unităţii medicale din cauza condiţiilor improprii de la Secţia de Pediatrie. Banii necesari renovării unei astfel de secţii nu îi depăşesc pe cei cu care s-ar construi o biserică. Dar la în Judeţul Constanţa avem un spital la fiecare 21 lăcaşuri de cult şi acelaşi spital deserveşte în medie 57.000 de posibili pacienţi de toate vârstele, relatează adevarul.ro.

Citeşte integral pe adevarul.ro.


Sursa: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii