Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănțean prins când opera cu carduri false în București

ro

03 Jan, 2016 10:31 1668 Marime text
Un bărbat care avea un atelier de contrafacere a cardurilor bancare a fost depistat de polițiștii de la combaterea criminalității organizate. Aproape 400 de carduri neinscripţionate şi 18 carduri falsificate sau contrafăcute au fost ridicate de polițiști. Cel în cauză a fost reţinut, potrivit IGPR.
Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti au depistat, ieri, în flagrant delict un bărbat, de 34 de ani, din Constanţa, imediat după ce ar fi utilizat un A.T.M. al unei bănci.
Cel în cauză avea asupra sa 32 de carduri bancare, dintre care 14 carduri neinscripţionate (blank),18 carduri falsificate şi contrafăcute, suma de 12.000 lei pe care i-ar fi retras din bancomat, precu și șase chitanțe de retragere, spun polițiștii.
Din verificări a reieşit că bărbatul ar fi folosit respectivele carduri în mod fraudulos, în repetate rânduri, întrucat pe ele erau înscrise mai multe coduri PIN.
Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin utilizarea unui instrument de plată electronică, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia şi accesul, fără drept, la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice prin incalcarea masurilor de securitate şi punerea în circulaţie de valori falsificate.
Ulterior, în urma investigaţiilor, poliţiştii şi procurorii au stabilit că acesta deţinea un atelier de contrafacere a cardurilor bancare, fiind depistate ale 370 de carduri blank, mai multe echipamente destinate contrafacerii cardurilor bancare (dispozitiv de copiere şi scriere a benzii magnetice, calculatoare, imprimantă, laminator), precum şi 60.000 de lei proveniţi din conturile aferente cardurilor contrafacute.
Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de  arestare preventivă.
                                       
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii