Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bunic a încercat să-şi scoată ilegal nepotul din ţară

ro

18 Oct, 2016 12:40 1339 Marime text
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat care a încercat să scoată din România un cetăţean român minor, nepotul său, folosind documentele altei persoane.
 
Ieri, în jurul orei  02.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac - Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român L.P., în vârstă de  43 ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa, însoţitor al unui minor, în vârstă de 4 ani, pentru care a prezentat la control un paşaport românesc.
 
Poliţiştii de frontieră au constatat că minorul nu este una şi aceeaşi persoană cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care adultul şi minorul au fost conduşi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.
 
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, persoana în cauză este bunicul minorului. În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că dorea să ducă minorul în Belgia la mama sa şi deoarece nu avea documente de călătorie a luat paşaportul altui nepot de-al său.
 
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi i-au întocmit bărbatului acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii