Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Accident în Germania Un autocar românesc s-a răsturnat

ro

03 May, 2015 15:09 2515 Marime text
 
Un autocar din România a fost implicat, astăzi, într-un grav accident, produs la Feucht (Roth), nu departe de Nürnberg, informează România TV. 

Astfel, în jurul orei 4.30, autocarul care se înscrisese de pe autostrada A73 către A9 în direcţia Berlin a derapat într-o curbă şi s-a răsturnat. Potrivit poliţiei, şoseaua umedă şi viteza excesivă sunt considerate drept posibile cauze ale accidentului.

11 persoane ar fi fost rănite, dintre care trei grav. Între răniţi se află şi doi copii, în vârstă de opt şi doi ani.

Persoanele vătămate au fost duse de urgenţă la spitalele din apropiere. La intervenţie au luat parte 25 de maşini aparţinând serviciului mobil de urgenţe, cu personal calificat, zeci de pompieri profesionişti şi voluntari din zona, care au ajutat la acţiunile de salvare şi descarcerare.

UPDATE ora 18.24 - Comunicat MAE


Referitor la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții de astăzi pe o șosea din apropierea localității Reuth din Sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg. Toți ceilalți 9 pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, 3 dintre aceștia în stare gravă.

Autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii