Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt tânăr ar fi fost ucis de poliție la Los Angeles

ro

07 Oct, 2016 07:28 1110 Marime text
Cel de-al doilea bărbat ucis de poliția din Los Angeles (LAPD) la sfârșitul săptămânii trecute era, de asemenea, un adolescent: el a fost identificat joi ca fiind Daniel Henrique Perez, în vârstă de 16 ani, a confirmat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a medicinii legale, informează Agerpres.

Daniel Henrique Perez a fost ucis sâmbătă având în mână un pistol jucărie despre care polițiștii au crezut că este o armă adevărată. Carnell Snell, un afro-american de 18 ani, a fost împușcat cu o zi înainte, fugărit de poliție și având în mână o armă de foc, potrivit unei înregistrări video difuzate de forțele de ordine, relatează Agerpres.

Alți doi bărbați de culoare, ambii în vârstă de vreo 30 de ani, au fost, de asemenea, uciși de poliție săptămâna trecută în sudul Californiei: Reginald Thomas la Pasadena, care a murit din cauza șocurilor electrice ale unui pistol Taser, și Alfred Olango, în apropiere de San Diego. El a fost împușcat după ce a îndreptat spre polițiști o țigară electronică pe care ei au considerat-o o armă reală, mai scrie sursa citată.

Aceste incidente au declanșat mai multe zile de manifestații, unele însoțite de violențe, într-un context rasial tensionat în Statele Unite din cauza mai multor fapte similare pe întreg cuprinsul țării.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii