Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTR a organizat o tabără pentru elevii care studiază limba maternă

ro

31 Aug, 2015 13:15 2173 Marime text
 
În perioada 23-29 august, Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat la Bran o tabără destinată elevilor care studiază limba turcă în şcolile din judeţul Constanţa.
 
În tabără au participat 55 de elevi ce au fost selecţionaţi în funcţie de rezultatele obţinute la olimpiada de limba turcă, faza naţională şi la concursul „Frumoasa mea limbă maternă”.
Participanții au fost cei clasați pe primele  locuri la cele două competiţii organizate în acest an de ISJ Constanţa în parteneriat cu UDTR.
 
Elevii au participat în cadrul taberei la cursuri de limba turcă dar şi la programe educativ-distractive. Copiii au parcurs trasee turistice, parte dintre acestea traversându-le cu tiroliana.
 
De asemenea, nu au lipsit drumeţile şi vizitele la Cetatea Râşnov,  Peştera Valea  Cetăţii, Parcul Dino precum şi la Grădina Zoologică din Braşov.
 
Ultima zi a taberei a fost destinată concursurilor de interpretare: dans, cântec, poezie şi versete din Coran.
 
Preşedintele UDTR, a declarant faptul că „ A devenit deja o tradiţie ca elevii din comunitatea noastră care obţin rezultate deosebite la olimpiadele şcolare să beneficieze de o tabără gratuită la munte din partea UDTR. Ne-am ţinut de promisiune şi în acest an şi le-am oferit elevilor o săptămână de vacanţă educativă şi distractivă. Este modul nostru de a-i răsplăti pe cei mai buni elevi, de a-i stimula să intre mereu în competiţie şi  de a se clasa pe primele locuri.”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii