Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Prezenţa bolii „limbii albastre“ a fost confirmată

ro

16 Sep, 2014 12:57 1966 Marime text
Laboratorul sanitar-veterinar din județul Tulcea a confirmat prezența bolii „limbii albastre“ în cazul unei bovine dintr-o exploatație particulară din comuna Jijila a declarat astăzi pentru Agerpres directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Mitică Tuchilă.

„Este prima suspiciune confirmată din județul Tulcea, iar analizele efectuate în laboratorul nostru sunt repetate în București și urmează ca rezultatele să ne parvină astăzi sau mâine“, a declarat Mitică Tuchilă.

Directorul DSVSA susţine că bovina care a fost depistată cu boala "limbii albastre" nu a murit şi că este tratată de medicii veterinari. Celelalte animale sunt sub supravegherea angajaţilor DSVSA, iar deplasarea animalelor din şi în gospodăria respectivă este interzisă.
Toţi medicii veterinari şi primarii din judeţul Tulcea au fost instruiţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le aplice în cazul în care apare prezenţa acestei boli. DSVSA Tulcea a desfăşurat activităţi în acest sens, împreună cu Prefectura județului, Comitetul județean de prevenire și combatere a bolilor.

Prima bănuială a unui caz de boală a „limbii albastre“ din județul Tulcea a fost anunțată de conducerea DSVSA pe data de 9 septembrie, într-o exploatație din satul Fântâna Mare. Din fericire, analizele efectuate în laboratorul de specialitate din municipiu au infirmat prezența bolii.

Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii