Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trupurile celor doi militari au fost repatriate

ro

09 May, 2016 23:10 1254 Marime text
În această seară, trupurile celor doi militari români căzuți în Afganistan au fost repatriate. Aeronava CJ 27 Spartan cu cele două sicrie a aterizat la Baza 90 Transport Aerian.
 
Ceremonia a debutat cu imnul național, în prezența familiilor militarilor căzuți, a ministrului Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și a ambasadorului SUA la București, Hans Klemm.
 
„Ei au căzut luptând, cu arma în mână, salvându-i și pe alții, arătând ceea ce au mai bun Forțele române pentru Operații Speciale și forțele noastre armate. Nici eu și nici conducerea militară a armatei nu avem niciun fel de ezitări în a spune răspicat despre eroii noștri că au căzut la datorie dându-și viața pentru țară și pentru noi. (...) Camaradul lor, sergentul Bogdan Dragomir, e mai bine și putem spera că le va duce mai departe năzuințele, aspirațiile și crezul. Noi nu îi vom putea uita nicicând", a spus Mihai Motoc.
 
Reamintim că doi militari români a murit și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, în apropiere de localitatea Kandahar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii