Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul București a decis că Sorin Oprescu se poate opera la plămâni, la Institutul "Marius Nasta"

ro

13 Nov, 2015 17:01 1710 Marime text
Tribunalul București a decis că primarul general al capitalei Sorin Oprescu, cercetat în arest la domiciliu pentru luare de mită, îşi va putea părăsi locuinţa timp de şapte zile pentru a se interna la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" pentru o operaţie la plămâni. Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi contestată de procurorii DNA în termen de 48 de ore. Dacă nu va fi contestată, decizia rămâne definitivă. Până atunci, fostul primar al Capitalei rămâne în arest la domiciliu.
Amintim că lui Oprescu i-a fost descoperit un nodul la un plămân, existând suspiciuni de cancer.
Dacă i se va acorda definitiv săptămâna de spitalizare cerută, Oprescu va primi vizite regulate în spital din partea poliţiştilor, ca în cazul arestului la domiciliu, dar nu va avea pază continuă.
Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a mers şi în 30 octombrie la Tribunalul Bucureşti, la o zi după ce a fost eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, el cerând instanţei să aprobe internarea sa, precizând că are nevoie de investigaţii complexe la plămâni.
Pe 29 octombrie, după aproape două luni de arest, Oprescu a fost eliberat din Arestul Capitalei şi plasat în arest la domiciliu. Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive, dispusă în cazul său în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.
Avocaţii lui Oprescu au reclamat la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne comportamentul personalului medical şi conducerii Arestului Central, susţinând că edilului nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă. Ei arătau că Sorin Oprescu trebuie să îşi administreze insulină de mai multe ori pe zi, întrucât suferă de diabet. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat că în arest tratamentul nu poate fi administrat decât la cabinetul medical, neputând fi lăsate medicamente în posesia persoanelor încarcerate.





Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii