Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu - Judecătorii de la CCR când ajung acolo se cred Dumnezei”

ro

10 Mar, 2016 22:11 2134 Marime text
 
În această seară, fostul preşedinte a vorbit la o emisiune televizată despre mai multe subiecte, printre acestea numărându-se şi interceptările.
 
„Judecătorii de la CCR când ajung acolo se cred Dumnezei. Eu am fost în situaţia de a avea atacuri de acte normative la CCR. Şi se duceau consilierii acolo şi îmi povesteau ce se întâmpla. Ei sunt imuni la influenţe, e greu să fie înregimentaţi sau să-şi mai aducă aminte cine i-a numit. Judecătorii numiţi de mine au votat frecvent împotriva a ceea ce mi-aş fi dorit eu şi nu m-am supărat”, spune Băsescu. „Toţi vor putere, pentru că cine ascultă are putere. La ce văd acum despre instituţiile acestea, am impresia că fiecare şef e avid să apuce cât mai mult din controlul pe populaţie. Şi de ce nu, să se mai asculte unii pe alţii”, a mai spus fostul preşedinte.
 
„Cred că s-a atins un punct critic prin această decizie privind interceptările”, a continuat Băsescu. „Există o soluţie radicală, capitală: Toată această platformă a SRI să fie scoasă de sub controlul instituţiilor de forţă ale statului şi să fie proceduri de accesare a ei. Să fie o instituţie în care îi muţi pe toţi cei care o administrează acum, îi faci funcţionari publici cu statut special, Ministerul Justiţiei face proceduri de accesare a ei şi cu asta basta. Probabil sunt nişte costuri, dar nu putem concepe că dosarele penale în România constau în interceptări care sunt probele fundamentale”, a declarat Băsescu.  

De asemenea, l-a acuzat de lipsă de iniţiativă pe Klaus Iohannis, după ce Curtea Constituţională a decis ca interceptările SRI să nu mai poată fi folosite ca probă în justiţie. "Iohannis a convocat CSAT-ul şi apoi a plecat la plajă. Dacă eram în locul lui, nu stăteam liniştit până când nu găseam o rezolvare", a spus Băsescu.
 
Sursa foto: stiripesurse.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii