Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Tragedie Militari morți în Afganistan

ro

07 May, 2016 14:39 1917 Marime text
Doi militari români ar fi murit în Afganistan scrie, pe portalul său, antena3.

Potrivit primelor informații, care vin de la rudele unuia dintre militari, familiile ar fi fost informate sâmbătă dimineață de tragedie.
Cu toate acestea, nu există încă o informație oficială în acest sens.
Militarii români și-ar fi pierdut viața în timpul unui exercițiu de instruire pentru militarii afgani.
 

UPDATE 3, ora 16.38:
 

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprima profundul regret faţă de moartea celor doi militari români.
 
Ministerul Afacerilor Externe exprimă sincere condoleanţe şi întreaga sa compasiune familiilor persoanelor decedate în acest tragic eveniment şi transmite însănătoşire grabnică militarului român rănit.


UPDATE 2, ora 15.24:

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, transmite sincere condoleanțe familiilor celor doi militari români care și-au pierdut viața în misiune în Afganistan și colegilor din Ministerul Apărării Naționale.
 
„Știm foarte bine care sunt riscurile acestei misiuni în Afganistan pentru că și noi am avut și avem în continuare angajați ai MAI în acest teatru de luptă. Alături de întreaga conducere a Ministerului Afacerilor Interne suntem alături de colegii noștri din Ministerul Apărării Naționale în acest moment de grea încercare” a transmis ministrul afacerilor interne. 


UPDATE 1, ora 15.01:

Potrivit unui comunicat official transmis astăzi de Ministerul Apărării Naţionale, doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc astăzi, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.
 
În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
 
Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
 
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.
 

„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii