Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Implicaţii ascunse ale procurorului Ponta în dosarul Megapower

ro

27 Oct, 2014 00:04 2816 Marime text
Robert Turcescu a dat, ieri, un semnal despre afacerea MEGAPOWER, instrumentata, in anul 2000, de Victor Ponta, in calitate de procuror la Sectia Anticoruptie a Parchetului General, scrie stiripesurse.ro. "Este vorba de pagina 9 (...) rechizitoriul are, intr-adevar, 15 pagini, dar ultima pagina nu este numerotata si pare sa fi fost intentionat “sparta” in doua pentru ca nimeni sa nu observe ca in acest document se sare direct de la pagina 8 la pagina 10! Intrebare: CE CONTINE PAGINA 9 DIN RECHIZITORIUL MEGAPOWER INTOCMIT DE PROCURORUL VICTOR PONTA? Solicit pe aceasta cale Ministerului Public, procurorului general Tiberiu Nitu, sa dea publicitatii rechizitoriul INTEGRAL  al cazului MEGAPOWER intocmit de procurorul de la acea vreme, actualul prim-ministru, Victor Ponta", spune Turcescu.
 
Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu, fost ministru al Apărării, a declarat recent ca scandalul ofițerului acoperit este un pas dintr-un scenariu mai amplu privind legarea numelui premierului Victor Ponta de scandalul Megapower din anii '90, în care i-ar fi făcut scăpaţi pe anumiţi agenţi acoperiţi ai SIE, mai scriu jurnaliştii de la stiripesurse.ro.
 
În septembrie 2000, procurorul Victor Ponta l-a trimis în judecată pe directorul IIRUC SA, Cornel Moldovan, pentru un prejudiciu de peste 11,7 milioane de dolari legat de afacerea MEGAPOWER (Companie mixtă româno-americană care urma să producă echipamente electronice). Prejudiciul de 11,7 milioane dolari rezulta din finanțarea afacerii MEGAPOWER de către România, bani care au fost drenați pe filieră americana înainte ca societatea mixtă să se înființeze și fără ca ulterior să fie îndeplinit obiectul de activitate pentru care a fost constituită. Prejudiciul nu a fost recuperat.
 

Moldovan, graţiat ulterior de Iliescu şi Năstase

 
”Uluitor: in 2003, Ion Iliescu si Adrian Nastase l-au gratiat pe singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER! Cu sase luni inainte, Curtea Suprema de Justitie stabilea ca NEFONDAT recursul inaintat de Cornel Moldovan privind intreruperea executarii pedepsei. Documentul pe care il public mai jos consemneaza un fapt uluitor: singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER, fostul director IIRUC, Cornel Moldovan, a fost gratiat in anul 2003 de presedintele Ion Iliescu! Moldovan fusese condamnat la zece ani de inchisoare pe baza rechizitoriului intocmit in anul 2000 de procurorul Victor Ponta. Prin decretul nr 568 din 26 septembrie 2003, presedintele de la acea vreme, Ion Iliescu l-a gratiat pe Cornel Moldovan care mai avea de facut inca sapte ani de inchisoare. Decretul de gratiere este contrasemnat de fostul prim-ministru Adrian Nastase”, scrie Turcescu pe blogul personal.
 
Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii