Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Guvernul a luat decizia de a ataca în instanţă contractele Microsoft

ro

05 Jan, 2015 11:36 1180 Marime text

Guvernul da sah mat contractelor Microsoft. Guvernul a luat decizia la sfarsitul lunii decembrie de a ataca in instanta contractele Microsoft, mai exact suplimentarea din 2013 a contractelor incheiate initial in 2009 intre Ministerul Comunicatiilor si intermediarii Fujitsu Sistem Computers şi D Con Net. AG, se arată pe stiripesurse.ro.

Procesele inaintate de Guvern nu vizeaza doar intermediarii contractelor pentru licentele Microsoft, ci si banca Unicredit Tiriac, care a finantat contractele preluand creantele Guvernului. Astfel prin procesul intentat, Guvernul spera sa blocheze platile pe care ar trebui sa le efectueze catre Unicredit Tiriac. Ministerul Comunicaţiilor este titularul acţiunii, întrucât în conturile sale Guvernul prevăzuse în bugetul din 2014 nu mai puţin de 50 de milioane de euro pentru stingerea contractului pentru achiziţia de licenţe Microsoft prin intermediul reselerului D Con Net. AG, informeaza sursazilei.ro.

Cele două procese înregistrate pe 30 decembrie la Curtea de Apel Bucureşti şi pe 31 decembrie la Tribunalul Bucurşti, ambele pe secţia de Contencios Administrativ, indica totodata intentia Ministerului Comunicatiilor de a se consititui parte civila in dosarul Microsoft instrumentat de DNA. Consecinţa directă este atragerea răspunderii personale a tuturor oficialilor acuzaţi de abuz în serviciu, inclusiv a miniştrilor semnatari. Articolul poate fi citit integral pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
Sursa foto: activenews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii