Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Ce trebuie să mănânci de revelion ca să ai noroc tot anul. Alimentele care simbolizează bani şi avuţie

ro

28 Dec, 2015 08:18 1926 Marime text
Cu totii avem superstitiile noastre de Revelion.
 Sigur v-ati ales deja lenjeria rosie pe care sa o purtati in noaptea dintre ani, dar stiati ca anumite alimente sanatoase va pot purta noroc in noul an? Iata o lista a alimentelor sanatoase, dar si norocoase pentru rascrucea dintre ani.

Legume verzi, pe lista alimentelor sanatoase si norocoase
Se spune ca legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru ca seamana cu banii. Sunt si pline de vitamine si minerale deci nu ai de ce sa le eviti.

Fasolea, aliment sanatos si banos
Precum salata sau alte verdeturi si fasolea semnifica bani, si anume monedele. Indiferent daca alegi lintea, mazarea sau fasolea uscata va fi bine pentru sanatatea ta, si te vei reface mai usor dupa nenumaratele pahare de sampanie, potrivit stiripesurse.ro

Nu uita de peste, alimentul norocos, in alimentatia sanatoasa de Revelion
Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamana cu banii si pestii se gasesc in bancuri ceea ce simbolizeaza de asemenea ideea de abundenta. Lasand la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutritionale. Pestele gras (somonul si tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esentiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursa indicata de fibre, conform stiripesurse.ro

Mexicanii considera strugurii alimente sanatoase si norocoase
De Revelion trebuie sa consumati cat mai multe fructe. Mexicanii mananca cate un bob de strugure pentru fiecare luna a anului urmator. Daca este amar sau stricat, veti stii sa aveti grija in luna respectiva a anului. Nenumaratele seminte ale rodiei semnifica prosperitatea. Smochinele simbolizeaza fertilitatea. Consumati un fruct daca aveti pofta de o gustare sanatoasa.

Macaroanele si cerealele, alimente sanatoase care simbolizeaza viata lunga
Macaroanele si cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieti lungi si abundente. Fabricate din hrisca, taiteii soba sunt o mare sursa de fibre. O alta propunere bogata in fibre este o portie de orez risotto.

Porcul rotofei inspira avutie
Porcul este un simbol norocos pentru ca este rotofei si inspira avutie. Daca stam sa ne gandim, majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi grasuni. Chiar daca este o carne grasa, poate fi folosita cu masura macar pentru a da gust. Nu trebuie sa manancati neaparat sorici pentru noroc, puteti alege parti mai putin grase ale porcului si prepara din ele mancaruri foarte delicioase, informează stiripesurse.ro

Tortul simbolizeaza vesnicia
Desi nu se poate considera sanatos si este chiar contraindicat in toate dietele pentru slabit, putina indulgenta este de inteles in noaptea de Revelion. Tortul te va ajuta sa mai scapi de stres. Mai mult, prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.



 
 
Articolul este disponibil integral pe stiripesurse.ro
Sursă foto:  stiripesurse.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii