Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Ray Charles, o legendă a muzicii soul, a murit înconjurat de familie și prieteni

ro

10 Jun, 2016 00:00 3703 Marime text


Ray Charles, una dintre legendele muzicii soul, a murit la data de 10 iunie 2004, la reședința sa din Beverly Hills, fiind înconjurat de familie și prieteni. A fost denumit geniul soul-ului (soul genius) artistul declarând că „Soul-ul este un drum în viață, dar este întotdeauna drumul cel mai greu”.
 
De la o vârstă fragedă, s-a îndrăgostit de muzică, iar la cinci ani ştia deja să cânte la pian. La scurt timp de la înecul fratelui său, tragedie la care a fost martor, Ray Charles a început să-şi piardă vederea, din cauze rămase necunoscute. Totuşi, există surse care susţin că orbirea a fost cauzată de un glaucom şi, probabil, de trauma trăită. La şapte ani, Ray Charles era complet orb.
Muzicianul nu a utilizat niciodată un baston, iar mama sa, o femeie puternică şi devotată, l-a ajutat să înveţe cum să abordeze viaţa într-un mod unic.
 
A înregistrat peste 75 de albume şi a fost distins cu 12 premii Grammy, unul dintre acestea fiindu-i acordat, în anul 1988, pentru întreaga carieră. Dintre hit-urile sale, amintim „Georgia on My Mind“, „I've Got a Woman“, „Hit The Road Jack“, „I Can't Stop Loving You“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii