Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major al Forţelor Aeriene și toţi cei care l-au iubit pe pilotul Cristian Vasilică, în doliu

ro

04 Oct, 2016 17:38 2594 Marime text
Astăzi, căpitanul Cristian Vasilică a fost înmormântat  la Cimitirul Militar din Ghencea. Acesta a fost condus pe ultimul drum de către rude, prieteni și colegi.

Statul Major al Forţelor Aeriene și toţi cei care l-au cunoscut şi iubit pe pilotul Cristian Vasilică sunt în doliu. „Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un extraordinar pilot, un OM de o mare nobleţe sufletească şi camarad de excepţie, ne-a produs o enormă tristeţe”, conform mesajului scris pe pagina de Facebook Forţele Aeriene Române.

Venit pe lume la data de 8 aprilie 1980, în Botoșani, Cristian Vasilică a îmbrăţişat, încă din adolescenţă, cariera militară, urmând cursurile prestigiosului liceu militar de la Câmpulung Moldovenesc. După absolvirea liceului, în baza recomandărilor dascălilor, dar şi a unei puternice chemări interioare, urmează, timp de patru ani, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, în arma aviație, specialitatea militară pilot pe aeronave cu motoare reactive, pe care a absolvit-o în anul 2003.

Pasionat de literatură, în special de poezie și teatru, în anul 2012, finalizeză cursurile Facultății de Arte, profil teatru, specializarea artele spectacolului-actorie, Universitatea Hyperion. De-a lungul timpului, a îndeplinit diverse funcții ca pilot, pilot șef pe elicoptere IAR-330 PUMA, la Baza 90 Transport Aerian, precum și moderator radio și redactor în cadrul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naționale.

Foto: Forţele Aeriene Române 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii