Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stabilirea domeniilor de investiţii TIKA în România, unde beneficiari sunt etnicii turci

ro

24 Oct, 2015 14:52 2423 Marime text
 
Preşedintele UDTR, Osman Fedbi  a avut astăzi o întrevedere la sediul central al uniunii cu o delegaţie a Agenţiei Turce pentru Colaborare şi Cooperare (TIKA),  condusă de preşedintele din zona Balcanilor, Mahmut Çevik.
 
Discuţiile s-au axat în principal pe stabilirea domeniilor de investiţii TIKA în România, de care să beneficieze etnicii turci.
 
Au fost vizate: învăţământul, monumentele istorice şi tineretul pentru care se aşteaptă din partea UDTR, propuneri de proiecte.
 




La întâlnirea cu preşedintele TIKA din zona Balcanilor au luat parte: secretarul general, Ervin Ibraim, preşedintele comisiei de cultură, Türkoğlu Serin, vicepreşedinţii comisiilor de cultură şi religie, Melek Osman respectiv Firdes Musledin, precum şi subprefectul judeţului Constanţa, Levent Accoium.
 
Preşedintele Agenţiei Turce pentru Colaborare şi Cooperare din zona Balcanilor , Mahmut Çevik, se află în judeţul Constanţa pentru a inaugura luni investiţiile realizate de TIKA la  Facultatea de Litere din cadrul Universităţii  „Ovidius” din Constanţa, secţia Română-Turcă , la Grădiniţa bilingvă româno-turcă „Zubeyde Hanım” şi la Colegiul Naţíonal „Kemal Ataturk” din Medgidia.
 
Agenţia Turcă pentru Colaborare şi Cooperare (TIKA)  este subordonată direct premierului Turciei şi are birouri deschise în peste 40 de ţări din Europa, Asia şi Africa. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii