Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Militar din Bucureşti va anunţa câte 30 de donatori pe zi să vină să doneze sânge

ro

01 Nov, 2015 11:53 1738 Marime text
Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar „Dr Carol Davila”, Florentina Ioniță Radu, a declarat, citat de Agerpres, că în unitatea medicală există suficient sânge pentru astăzi și mâine și a făcut apel la donatori să vină în zilele următoare: "Ca să nu mai fie cozi, să nu mai fie lumea nemulțumită, am făcut o listă la poarta spitalului și fiecare își lasă numărul de telefon, noi o să-i anunțăm, o să fie cam 30 de donatori pe zi. De asemenea, pe mailul spitalului, cei care doresc să vină noi îi contactăm. Nu trebuie să fie coadă la donare. Cel mai bun loc de păstrare a sângelui este donatorul. Nu trebuie să luăm sânge ca să stea la noi în depozit. Vă rog toți care doriți să donați să veniți să vă înscrieți la poarta spitalului sau pe mailul spitalului și noi vom anunța câte 30 de persoane pe zi când puteți să veniți".
Ea a arătat că în cadrul unității medicale există un centru permanent unde psihologii dau consultații tuturor aparținătorilor, indicând că este asigurat și consultul psihologic pentru pacienți și că până în prezent un singur rănit a fost consiliat: "Sunt câteva cazuri mai dramatice din punct de vedere sufletesc. Este un pacient a cărui prietenă a murit lângă el, dar el încă nu știe acest lucru și atunci când l-am întrebat dacă îl doare ceva a spus că îl doare doar sufletul, deși avea arsuri pe suprafața întreagă a corpului, pentru că nu știe unde este prietena lui. Nu este momentul acum să-i spunem adevărul. Încercăm să temporizăm cât mai mult acest lucru pentru că primele ore, primele zile sunt foarte importante pentru ei".
Medicul a precizat că pacienții răniți în incendiul de vineri noapte din Capitală au șanse mari de vindecare deoarece sunt tineri și au o capacitate de refacere mai mare. Ea a subliniat că spitalul dispune de toate echipamentele medicale necesare, arătând că unitatea medicală a împrumutat Spitalul Elias cu două ventilatoare. Medicul a mai precizat că activitatea spitalului nu va fi afectată.
Florentina Ioniță Radu a arătat că operațiile asupra pacienților internați în urma incendiului de la clubul Colectiv din Capitală au fost realizate de echipe mixte și că un medic a venit din concediu postnatal pentru a ajuta, la fel și unul care este pensionat. Comandantul unității medicale a precizat că din momentul în care au venit primele victime au fost mobilizați 44 de medici, 60 de asistente și 20 de infirmieri. "Ne-am simțit ca în tranșee. A fost un aflux deosebit de pacienți", a afirmat medicul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii