Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Suspecţii cer ca fraţii Kouachi să fie lăsaţi să plece Clienţii unui magazin evreiesc din Paris, printre care femei şi copii, luaţi ostatici. Doi morţi!

ro

09 Jan, 2015 15:05 2051 Marime text
Încă o luare de ostatici in Franta, intr-un magazin evreiesc la marginea Parisului. Suspectul este ucigasul de ieri al politistei in zona Montrouge (Paris), anunta radioul RTL. "S-a intamplat in jurul orei 14.15 (ora Bucuresti - n.red.), am auzit focuri de arma, suspectul este inchis in magazin", a declarat un martor pentru RTL. Reamintim ca ucigasul politistei de ieri a avut legaturi cu fratii Kouachi, suspectii principali in atentatul de la Charlie Hebdo, facand parte toti trei dintr-un grup jihadist. O persoana a fost ranita in schimbul de focuri, anunta Reuters, care citeaza surse din politie. Politia a blocat total Porte de Vincennes. Sursa: Sursa: hotnews

Realitatea TV: Se pare că ostaticii sunt clienţii din magazin, printre care femei şi copii.

UPDATE 15.12: Surse Franţa - Atacatorul are două automate Kalaşnikov şi se pare că a rănit câteva persoane.

UPDATE 15.22: AFP - Sunt doi morţi în luarea de ostatici. Presa franceză scriecă atacatorul frecventa aceeaşi mochee cu cei doi terorişti.

UPDATE 15.27: Le Figaro - Încercuit de forţele de ordine, atacatorul a strigat: "Ştiţi prea bine cine sunt!".

UPDATE, ora 15.45: Mediafax - Parchetul antiterorist va demara o anchetă în acest caz, iar preşedintele François Hollande i-a cerut ministrului de Interne Bernard Cazeneuve să se deplaseze la locul atacului.

Traficul a fost parţial întrerupt pe linia 3 a tramvaiului parizian, în zona Porte de Vincennes, "ca măsură de securitate", în contextul schimbului de focuri care a izbucnit în acest cartier, a anunţat RATP pe Twitter.

UPDATE, ora 15.55
Poliția franceză a dat publicității fotogafiile suspecților de la Montrouge, unde a fost ucisă polițista:  Amedy Coulibaly (32 de ani) și Hayat Boumeddiene (26 de ani)
â
UPDATE, ora 16.30


Mediafax: Autorul luării de ostatici din estul Parisului, Amedy Coulibaly, cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële şi fraţii Kouachi, suspectaţi în cazul masacrului de la redacţia Charlie Hebdo, să fie lăsaţi să plece, potrivit unor anchetatori citaţi de RTL.fr.

Amedy Coulibaly a precizat că, dacă poliţia nu se conformează cerinţelor sale, va ucide ostaticii din magazinul cu alimente coşer de la Porte de Vincennes, din estul Parisului.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii