Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE rus Sistemele antibalistice care vor fi instalate în România încalcă Tratatul INF

ro

02 Mar, 2015 15:47 1110 Marime text
Sistemele antirachetă care urmează să fie instalate în România şi Polonia reprezintă încălcări ale prevederilor Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF), acuză Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, potrivit Mediafax.

„Toată lumea care este interesată - nu doar experţii, ci şi oamenii de rând care urmăresc ştirile de politică externă - este la curent cu recentele acuzaţii reciproce, inclusiv cele făcute publice. În principal, avem preocupări în legătură cu o serie de aspecte din comportamentul Statelor Unite privind situaţia Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF)", afirmă Riabkov, citat de Mediafax.

Statele Unite intenţionează să construiască sisteme antirachetă în România şi Polonia, a amintit Riabkov, subliniind că aceste instalaţii utilizează echipamente pentru lansări verticale de tip MK-41 (n.red. - echivalentul tehnologiilor de tip Aegis). Aceste sisteme sunt utilizate pentru rachete cu rază medie şi lungă de acţiune - sisteme interzise prin Tratatul forţelor nucleare intermediare, a acuzat oficialul rus.

Washingtonul a exprimat propriile nemulţumiri privind presupuse încălcări ale Tratatului de către Rusia, dar nu au fost formulate acuzaţii specifice, a adăugat Riabkov, dând asigurări că Moscova este disponibilă dialogului cu oficiali americani.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii