Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 3 noiembrie 2015 Faptele sfinţilor prăznuiţi azi pentru care au fost trecuţi în calendare

ro

03 Nov, 2015 01:58 1421 Marime text
Sfinţii Achepsima, episcopul, Iosif, preotul şi Aitala, diaconul au trăit în secolul al IV lea, în vremea împăratului Sapor, regele perşilor.

Achepsima a fost arestat în timpul prigonei împotriva creştinilor din timpul domniei lui Sapor şi aruncat în temniţă, unde a pătimit vreme de trei ani.
După torturi bestiale el a fost decapitat. Moartea să i-a fost descoperită în chip minunat de un copil, care, potrivit Tradiţiei a intrat în casă acestuia şi l-a sărutat pe cap spunându-i: „Fericit este acest cinstit cap, căci cu cununa muceniciei pentru Hristos se va încununa!"

Iosif şi Aitala pentru că au avut curajul să mărturisească credinţă în Hristos au fost îngropaţi în pământ până la mijloc, iar torţionarii i-au silit pe creştini să îi bată cu pietre. Prin lucrarea lui Dumnezeu, noaptea, trupul lui Iosif s-a făcut nevăzut, iar peste trupul lui Aitala a răsărit un arbore de mir cu ale cărui frunze şi ramuri oamenii primeau vindecare de orice boală erau cuprinşi. Acest arbore a rodit vreme de cinci ani, până când păgânii l-au tăiat din rădăcina.
Sursa: CrestinOrtodox.ro





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii