Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator condamnat la închisoare pentru conflict de interese!

ro

13 May, 2014 22:01 1174 Marime text
Senatorul PSD Sorin Lazăr a fost condamnat la închisoare pentru că și-a angajat fiul la biroul parlamentar, scrie stiripesurse.ro. Parlamentarul a fost condamnat la 6 luni de închisoare și o perioadă de probă de 2 ani.

Totuși, pentru că și-a recunoscut vina, parlamentarul a primit cele 6 luni cu suspendare, fiindu-i permis să își păstreze mandatul de senator în curs.

Aceasta înseamnă că de acum toți cei aflați în aceeași situație – și nu sunt puțini – vor face pușcarie cu executare dacă nu își recunosc vina, scrie stiripesurse.ro.

În noiembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării senatorului PSD Sorin Constantin Lazăr pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Potrivit ANI Sorin Lazăr a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1.09.2010 – 1.10.2011, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi, încălcând astfel prevederile Legii numărul 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut de fiul senatorului PSD a fost de 6.434 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii