Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major General, la exercițiul ROUSOFEX 15 desfășurat la poligonul Capu Midia

ro

23 Jun, 2015 15:14 1995 Marime text
 
Șeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă, a asistat, astăzi, cu prilejul Zilei distinșilor vizitatori, la un exercițiu tactic demonstrativ desfășurat la poligonul Capu Midia, în cadrul exercițiului multinațional ROUSOFEX 15, informează Agerpres.

„Este un exercițiu al forțelor speciale, la care au participat atât țări membre NATO, cât și țări partenere, un exercițiu deosebit de intens pregătit cu mult timp în urmă. Scenariul exercițiului a fost realizat în anul 2013, el s-a executat într-o primă etapă, anul trecut, când s-a pregătit, condus și finalizat faza de instruire prin simulare, iar anul acesta a fost planificată, condusă și executată partea practică a exercițiului", a declarat, la finalul exercițiului, șeful Statului Major General, potrivit Agerpres.

Conform directorului exercițiului, comandantul Componentei de Operații Speciale din Armata României, colonelul Marius Crăciun, forțele pentru operații speciale s-au înființat în urmă cu 12 ani, ele ajungând în prezent la un nivel ridicat de pregătire în prezent.

„Forțele pentru operații speciale din Armata României au doar 12 ani de existență. Acest exercițiu încununează eforturile din ultimii 12 ani, iar eforturile pe care le-am făcut în toată această perioadă s-au văzut, am avut rezultate deosebite. Pot să spun că am ajuns la un nivel extraordinar de interoperabilitate cu colegii și partenerii din Alianță. (...) Anii mulți de misiuni desfășurate în teatrul de operații Afganistan și-au spus cuvântul, experiența pe care am acumulat-o acolo se vede în succesul acestui exercițiu", a menționat colonelul Crăciun, scrie Agerpres.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: HotNews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii