Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cer sancțiuni dure pentru gafa cu drapelul german pe harta Franței

ro

10 Mar, 2015 21:04 1623 Marime text
Europarlamentarul Cristian Preda susține că, dacă nu vor exista sancțiuni după gafa diplomatică produsă ieri, când ministrul de Externe Bogdan Aurescu i-a înmânat omologului său de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, o broșură cu harta Franței acoperită de drapelul german, „vom ajunge de râsul curcilor", informează ziare.com.
 
Cristian Preda a cerut demiterea celor responsabili de lamentabilul incident, printre care Alexandru Giboi, directorul Agerpres - care a editat broșura - și a fost șef al biroului de presă al PSD, precum și membri din conducerea MAE.
 
„Incidentul produs la vizita lui Steinmeier la București trebuie să fie urmat de sancțiuni dure. Ar trebui demiși atât A.Giboi de la Agerpres, protejatul lui Ponta, cât și diplomații din MAE, de la șeful protocolului la responsabilul pentru relația cu Germania și șeful de cabinet al lui B. Aurescu, care aveau obligația să verifice ce i se dă ministrului drept cadou pentru omologul său german. Dacă nu se iau măsuri ferme, vom ajunge de râsul curcilor", a scris pe Facebook Cristian Preda. 


Sursa: ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii