Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă către premierul Ponta pentru stoparea CORUPŢIEI în transporturi

ro

22 Oct, 2015 18:59 1854 Marime text
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), având ca membri, federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto, precum şi a service-urilor auto din România, prin preşedinte Vasile Ştefănescu, au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta prin care îl roagă că ia „toate măsurile legale împotriva celor care se fac vinovaţi de fraudarea Ministerului Transporturilor, prin încasarea ilegală a peste 10 milioane de euro de către unii angajaţi ai acestui minister.”
„Facem menţiunea că de-a lungul timpului am informat în mod repetat factorii de răspundere din acest minister şi am depus mai multe memorii, atât la Guvernul României cât şi la cabinetele ministrului transporturilor şi al secretarilor de stat din acest minister, însă acest fenomen continuă să funcţioneze încălcând legislaţia în vigoare.
Considerăm că trebuie să luaţi toate măsurile necesare pentru stârpirea caracatiţei care funcţionează în acest minister şi care se aseamănă izbitor cu cea depistată la Primăria Generală a municipiului Bucureşti.
Vă informăm, domnule prim-ministru, că am depus o scrisoare deschisă la Ministerul Transporturilor adresată domnului ministru Iulian MATACHE (anexată), prin care am arătat ilegalităţile practicate după apariţia Legii nr. 109/2014 şi am solicitat stoparea imediată a CORUPŢIEI în rândul angajaţilor Ministerului Transporturilor care participa, în calitate de examinatori , la examenele de atestare a personalului care activează în domeniul transportului rutier, deşi nu au pregătirea necesară şi nu sunt specialişti în domeniul transporturilor rutiere, însă până în prezent nu s-a luat nici o măsură.
Solicităm, domnule prim-ministru, să dispuneţi că organele abilitate să ia toate măsurile legale împotriva angajaţilor din cadrul Ministerului Transporturilor vinovaţi de tergiversarea elaborării Normelor de organizare şi funcţionare a Centrelor de pregătire şi perfecţionare profesională a personalului din domeniul transporturilor rutiere şi a Normelor privind examinarea acestora, acte normative care trebuiau să între în vigoare la dată de 04.12.2011!
Domnule prim-ministru, nu ştim cât câştigaţi dvs. într-un an, însă ştim că unii angajaţi din Ministerul Transporturilor care participa la comisiile de examinare a personalului din domeniul transporturilor rutiere câştigă 30-40 de mii de euro pe an numai din activitatea de examinare, la care se adaugă salariul primit că angajat al Ministerului Transporturilor precum şi cel primit pentru că face parte din Consiliul de Administraţiei al unor unităţi din cadrul ministerului.
Totodată, domnule prim-ministru, ne adresăm dvs. pentru a dispune urgent măsurile necesare stopării modului arogant şi abuziv în care angajaţii Direcţiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor împiedică adoptarea unor acte normative legale şi necesare domeniului transporturilor rutiere, vitregit de lipsa specialiştilor în domeniul transporturilor rutiere, dar şi de acapararea acestui domeniu de fel de fel de parveniţi cu sau fără studii, mai ales de specialitate în transporturile rutiere.
Considerăm de neacceptat că reprezentanţii Direcţiei Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor să fie aceleaşi persoane care participa la elaborarea proiectelor de acte normative şi care, în acelaşi timp sunt şi beneficiarii reglementărilor adoptate (în primul rând din punct de vedere financiar). Nu este normal că tocmai categoriile sociale sărace din rândul angajaţilor în transporturile rutiere – şoferi, instructori, manageri, etc. - să fie în continuare obligate să suporte cheltuieli mult mai mari, numai pentru că aceşti funcţionari publici să obţină pentru ei foloase finaciare necuvenite sub o aparenţă legalitate.
Nu putem acceptă faptul că aceste persoane, care au câştigat în ultimii ani cât bugetul unei instituţii publice (zeci de milioane de euro), să-şi vadă în continuare nestingheriţi de propriile interese finaciare.
În speranţa domnule Prim Ministru, că de această dată consilierii dumneavoastră va vor aduce la cunoştinţă cele semnalate de noi şi probabil vor găsii şi adresele trimise către Guvern , aşteptăm o soluţie radicală pentru intrarea în normalitate”, scrie preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii