Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal la Centrul de plasament "Delfinul" din Agigea Două educatoare, urmărite penal pentru purtare abuzivă

ro

30 Oct, 2014 14:05 3079 Marime text
Direcția Generală de Asistență Socaială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța a sesizat, ieri după-amiază, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța asupra unor presupuse acte de violență exercitate împotriva unor copii instituționalizați de angajate ale unui Centru de Plasament aflat în subordinea instituției de mai sus.
 
Conform unui comunicat remis redacţiei de Parchetul Judecătoriei Constanţa, a fost investit Inspectoratul de Poliție Județean Constanța în vederea efectuării de cercetări penale conform dispozițiilor legale, iar azi a fost începută urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.
                  
“În cauză, se efectuează cercetări în vederea  stabilirii situației de fapt sesizate, a identificării tuturor persoanelor menționate în actul de sesizare și pentru administrarea cu celeritate a probelor necesare aflării adevărului și lămuririi cauzei sub toate aspectele”, mai spun procurorii.
 
Totul a pornit de la o presupusă discuţie pe un cont de socializare între două educatoare ale Centrului “Delfinul” din Agigea, în care acestea se “lăudau” una alteia cum îi bat pe copii ca să îi liniştească atunci când sunt neastâmpăra’i. Audiate, în primă fază, de conducerea DGASPC, acestea au afirmat că totul este o înscenare pusă la cale de persoane care le-ar fi spart conturile. Cele două educatoare neagă categoric faptele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii