Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC RAJA SA a inaugurat stația de epurare de la Fetești

ro

23 Sep, 2016 13:37 2086 Marime text
Cetățenii din localitatea Feteşti vor trăi în condiții mai bune după ce în localitatea lor SC RAJA SA a inaugurat o nouă stație de epurare în cadrul unei investiții europene în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu.
 
Stația de epurare de la Fetești este cea de 15-a realizată în regiunea Constanța–Ialomița.
 
Proiectul inaugurat la Feteşti are o capacitate tehnică de 46.000 de cetățeni, investiția fiind de 26, 28 milioane de lei.

„A avea apă nu este politică, nu ține de sfera politicului. Serviciul de apă și canalizare ne asigură un mediu sănătos pentru copiii și familiile noastre“, a declarat directorul SC RAJA SA, Felix Stroe.

Investiția SC RAJA SA a fost făcută din fonduri proprii și se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.  Municipalitatea orașului Fetești a contribuit cu 100.000 de lei, restul fiind fonduri europene.

Până la finalizarea și punerea în funcțiune a stației de epurare noi, orașul Fetești nu dispunea de o stație de epurare, sistemul de canalizare existent fiind dirijat direct în brațul Borcea.

La inaugurarea stației de epurare a participat și vicepreședintele CJ Ialomița, Cătălin Grigore, care a apreciat investiția RAJA, pentru impactul pe care îl va avea asupra comunității, prin protejarea Dunării și a trei situri Natura 2000, crearea de locuri de muncă și creșterea calității apei pentru cetățenii din Fetești.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii