De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
12:33 26 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Şapte românii, răniţi în accidentul din Turcia, au fost externaţi

ro

16 Mar, 2016 15:04 732 Marime text
 
Ministerul Afacerilor Externe vine cu informații noi despre accidentul rutier din Turcia în care au murit doi români și au fost răniți alți 11.
Potrivit MAE, în cursul zilei de 15 martie, echipa consulară mobilă care s-a deplasat la locul accidentului a efectuat o nouă vizită la unităţile spitaliceşti din localităţile Manavgat şi Antalya, în vederea asigurării asistenţei consulare pentru victimele accidentului rutier şi monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor români.
Pe baza datelor obţinute la faţa locului, s-a constatat că şapte cetăţeni români internaţi la spitalul din Manavgat au fost externaţi la data de 15 martie, ca urmare a ameliorării stării lor de sănătate, în prezent numărul cetăţenilor externaţi fiind de 10. Astfel, la spitalul din Manavgat se află în continuare internaţi doi cetăţeni români, starea lor de sănătate fiind stabilă.
 
Unul dintre cei doi cetățeni români internați în unitățile spitalicești din Antalya a fost operat la data de 15 martie. Intervenţia chirurgicală a fost finalizată cu succes şi se află în continuare la secţia de terapie intensivă, fiind vizitat de membrii echipei consulare mobile. Starea de sănătate a celei de-a doua persoane este bună ca urmare a operaţiei de şold la care a fost supusă în după-amiaza zilei de 14 martie 2016. Totodată, urmează să fie stabilită data unei interveniţii chirurgicale la umăr.
 
Familiile celor doi cetăţeni români, care au decedat ca urmare a accidentului, s-au deplasat în Turcia, fiind sprijiniţi atât de către membrii echipei consulare mobile, cât şi de către reprezentanţii firmei de pompe funebre care se va ocupa de repatriere. Echipa consulară a întreprins demersurile legale în vederea obţinerii certificatelor de deces, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite.
 
Totodată, în cursul serii de 15 martie, echipa consulară mobilă s-a deplasat la hotelul unde sunt cazaţi cei 10 cetăţeni români care au fost externați. Cu această ocazie au fost purtate discuții referitoare la detaliile repatrierii. În funcţie de disponibilitatea curselor aeriene, cetăţenii români se vor întoarce în ţară în intervalul 16-17 martie 2016, costurile aferente repatrierii fiind suportate de agenţia de turism care a organizat excursia.
 
Celula de criză îşi continuă activitatea şi menţine în permanenţă legătura cu Ambasada României la Ankara, cu echipa consulară mobilă, cu ataşatul de interne de la Ankara, precum şi cu reprezentantul Consulatului Onorific al României în Antalya.


Citeşte şi 11 români răniți în accidentul din Turcia sunt încă spital. Au fost externați trei
sursa foto: romaniatv.net
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii