Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna Naşterii Profetului, la Constanţa „La ora actuală societatea are nevoie de religie şi sinceritate” (Galerie Foto)

ro

27 Apr, 2014 09:48 2134 Marime text

„Profetul, Religia şi Sinceritatea”, aceasta a fost tema aleasă de DIYANET pentru anul 2014, sub semnul căreia s-au derulat activităţile organizate cu prilejul Săptămânii Naşterii Profetului (Kutlu Doğum Haftası) în toate ţările balcanice unde trăiesc comunităţi de musulmani. Şi la Constanţa, comunitatea musulmană a fost invitată sâmbătă, 26 aprilie, la o acţiune care a avut loc la Liceul de Artă şi care a fost dedicată Săptămânii Naşterii Profetului. Ca şi în anii trecuţi, şi de data aceasta organizatorii manifestării au fost Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa prin Ataşatul pentru Servicii Religioase şi Colegiul „Kemal Atatürk” din Medgidia. Oaspete de seamă a fost, de data aceasta, prof. univ. dr. Osman Kiliç, Inspector General al Ministerului Cultelor din Republica Turcia (reprezentant al DIYANET-ului), cel care le-a vorbit musulmanilor din Constanţa prezenţi la eveniment despre personalitatea Profetului Muhammed, dar şi despre legătura dintre Profet, Religie şi Sinceritate. Pe aceeaşi temă au mai avut intervenţii şi Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalışkan, şi Şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf.
Recital de ilahiuri și festivitate de premiere
Şi de data aceasta, din program nu au lipsit ilahiurile (cântece religioase dedicate Profetului Muhammed). Tema aleasă anul acesta pentru derularea manifestărilor dedicate Săptămânii Naşterii Profetului a făcut şi obiectul unor concursuri lansate de organizatori cu aproximativ o lună în urmă în rândul elevilor de religie musulmană din clasele I-XII din judeţul Constanţa. Astfel că, în cadrul manifestării de sâmbătă seară, de la Liceul de Artă, au fost premiaţi şi câştigătorii desemnaţi la concursurile de desen (clasele I-IV), poezie (clasele I-VIII şi IX-XII) şi eseuri (clasele IX-XII).
Referitor la evenimentul din acest an, muftiul Muurat Iusuf a declarat: „Ceea ce dorim noi să înţeleagă enoriaşii noştri este că trebuie să ne rugăm şi să urmăm învăţăturile Profetului Muhammed şi să fim uniţi. Urmând aceste învăţături şi punându-le în practică, viaţa musulmanilor se va schimba în bine. Dacă analizăm viaţa Profetului, începând cu perioada copilăriei, tinereţea şi mai ales perioada de după revelare, vom vedea că acesta a avut întotdeauna un comportament adecvat în relaţia cu cei de alte religii, transmiţând astfel sinceritate şi respect faţă de semenii noştri”. Cât despre alegerea temei din fiecare an pentru manifestările derulate cu prilejul Săptămânii Naşterii Profetului, aşa cum a precizat şi muftiul Muurat Iusuf, acestea nu sunt alese la întâmplare, un rol în acest sens avându-l evenimentele care se petrec la nivel internaţional. „La ora actuală societatea în care trăim are nevoie de religie şi, în acelaşi timp, de sinceritate şi încredere în noi înşine, valori pe care să le transmitem şi semenilor noştri”, a spus şeful Cultului Musulman din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii