Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbãtã, emoții pentru absolvenții de la Medicinã Ultima simulare a examenului de rezidențiat de anul acesta

ro

24 Oct, 2014 19:01 3239 Marime text
Sâmbătă, la Constanța și la București, se va desfășura cea de-a şasea și ultima simulare din cadrul proiectului „Simulările Săptămânale ale Examenului de Rezidențiat“, ajuns la a doua ediție. Proiectul, care s-a desfășurat pe toată perioada verii, este organizat de Societatea Studențească de Chirurgie din România (SSCR), filialele Constanța și București. Acesta oferă posibilitatea viitorilor candidați la Concursul de Rezidențiat să își verifice cunoștințele după ce au parcurs materia destinată fiecărei sesiuni de simulare, într-o atmosferă asemănătoare examenului pe care îl vor susține.

Astfel că sâmbătă, 25 octombrie, la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța (Campus, corp B, sala 2) și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București, studenții vor putea intra în sălile de examen începând cu ora 8.30. Simularea se va derula întocmai după regulile de desfășurare a unui examen oficial de rezidențiat, astfel că, la intrarea în sală, candidații trebuie să aibă un act de identitate valabil. Examenul va dura patru ore, începând cu ora 9.00, când vor fi împărțite caietele. Clasamentul final va fi unul comun, urmând ca, în funcție de punctajele obținute, să se facă și o distribuire a locurilor și posturilor scoase la rezidențiat în acest an.

SSCR, filiala Constanța, organizează simulări ale examenului de rezidențiat atât în timpul anului universitar, cât și în vacanța de vară. În timpul anului universitar, se susțin opt simulări, fiecare cuprinzând un anumit număr de capitole, ajutând astfel studenții din an terminal să fie la zi cu materia ce trebuie învățată, iar în timpul verii, se susțin şase simulări, patru dintre acestea fiind împărțite pe capitole și ultimele două cuprinzând toată materia.

SSCR filiala Constanța, în colaborare cu Facultatea de Medicină Constanța, va susține aceste sesiuni de simulări și pe parcursul anului universitar 2014 -2015, cât și în vara lui 2015.

Coordonatorul acestui proiect pe Constanța este Lavinia Nicoleta Negură, vicepreședinte SSCR, sub stricta îndrumare și supraveghere a prof. univ. dr.  Vasile Sîrbu și a Ș.l. dr. Ovidiu-Daniel Costea, în colaborare cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța, SSCR - filiala București și UMF „Carol Davila“ București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii