Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat Săptămâna Națională a Voluntariatului la Medgidia

ro

18 May, 2015 13:08 1265 Marime text
Cea de-a XIV-a ediție a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, desfășurată în perioada 11-17 mai 2015 s-a încheiat. La Medgidia, organizatorii – Serviciul de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia și voluntarii din localitate au avut o săptămână plină de activități, în urma cărora, toți participanții au avut de învățat și de câștigat. Cei care au dăruit și au adus zâmbete pe buzele celor mai puțin fericiți s-au simțit împliniți spiritual, dar bucuria a fost și mai mare pentru cei defavorizați de soartă, care au apreciat gesturile frumoase făcute de voluntari.



Locuitorii din Medgidia au avut ocazia să doneze sânge în cadrul campaniei SOS SALVEAZĂ O VIAȚĂ, liceenii au gătit în cadrul concursului „Prinde gustul” - pentru persoane sărace din Medgidia, iar elevii de la școlile „Lucian Grigorescu” și „Constantin Brâncuși”,  „I. L. Caragiale”, „Spiru, Haret”,”Mihail Sadoveanu” și „Mircea Dragomirescu” au adus alimente și haine pentru mai multe familii sărace din localitate, dar și pentru câțiva bătrâni singuri. Nu au fost omise din program nici acțiunile de ecologizare și curățenie, mai mulți elevi și liceeni participând la curățarea parcurilor și la plantarea de pomișori în curtea Spitalului Municipal.



Psihologul s-a întâlnit, pe rând, cu pensionarele din Medgidia pentru a vorbi despre activități de relaxare și combatere a stresului și cu mame ale copiilor cu dizabilități, pentru a le învăța să zâmbească mai des și să se detașeze de probleme. De asemenea, timp de două zile, în centrul orașului a funcționat Biblioteca vie, în cadrul căreia, cititorii au avut ocazia să împumute cărți vii, reprezentate de personaje din localitate cu diferite funcții : primar, consilier local, polițist, militar, prof de mate, filosof, psiholog, persoană cu dizabilități, funcționar public, pictor, actor, regizor, jurnalist, student, rocker etc.

Sâmbătă, munca voluntarilor care s-au implicat în activitățile din această săptămână a fost răsplătită de organizatori, care au oferit diplome de recunoștință și, totodată, i-au invitat pe aceștia să participe la excursia organizată pentru aceștia la mănăstire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii