Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, locul trei în topul țărilor cu cele mai multe condamnări la CEDO

ro

08 Feb, 2015 20:10 983 Marime text
În anul 2014, România s-a clasat pe locul 3 în topul țărilor cu cele mai multe condamnări la Curtea Europeană a Drepturilor Omului: 74, potrivit stirileprotv.ro.

Doar Rusia și Turcia ne-au întrecut cu 122, respectiv 94 de decizii. Din cauza duratei proceselor sau anchetelor țara noastră pierde foarte mulți bani. Ultima dată, a fost obligată de CEDO să plătească peste 800.000 de euro daune, in „Dosarul Revoluției", scrie stirileprotv.ro.

Mii de români au apelat în ultimii ani la CEDO și au câștigat. Ca să scape de plata daunelor, guvernul a cerut o perioada de păsuire după care a adoptat o lege care prevedea amânarea acordării despăgubirilor timp de 5 ani.

România este reclamată și pentru durata uriașă a proceselor penale. La cele civile, spune ministrul Jusitiției, stăm mai bine, notează stirileprotv.ro.

România pierde milioane de euro prin deciziile de la Curtea Drepturilor Omului de la Strasbourg. Legile clare și un număr rezonabil de dosare pentru o instanță sunt soluțiile pentru rezolvarea problemelor. Una trebuie să o rezolve parlamentul, pentru celalaltă e nevoie de bani, pentru spații și angajarea unor magistrați.


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: curieruljudiciar.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii