Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regionalizarea lui Mazăre. Ce mai ţinteşte

ro

03 Apr, 2013 08:12 1225 Marime text
Primarul Constanței este unul dintre cei mai aprigi baroni care se înfruntă pe „piața regionalizării”. Potrivit evz.ro, după litoral și port, el urmărește să obțină și controlul asupra rezervației naturale Delta Dunării.
 
Bătălia pentru reorganizarea administrativ teritorială este strânsă: toţi baronii locali vor să conducă regiunile: adică să gestioneze bugetele de stat, dar şi banii europeni care ar urma să fie atraşi în perioada următoare.
Unul dintre cei mai aprigi competitori de pe „piaţa regionalizării” este Radu Mazăre.
După ce parlamentarii fideli au iniţiat un proiect de lege pentru a transforma o parte din litoral în zonă liberă şi după ce premierul Ponta a dat de înţeles că e dispus să accepte cedarea pachetului majoritar de acţiuni al Portului Constanţa în portofoliul primăriei, Radu Mazăre pregăteşte o nouă lovitură: cucerirea Deltei Dunării. Pentru aceasta, el pretinde ca odată cu regionalizarea, guvernatorul să nu mai fie numit de la Bucureşti, ci de la Constanţa. Care, bineînţeles, va trebui să fie capitala regiunii.
 sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile 03 Apr, 2013 10:34 Comunitatile traditionale s-au format in istorie in lungul cursurilor de apa;raul Moldova,Siret,Ialomita,Olt,Bega,Crisuri,Mures,Somes,Iza, Dunarea Inferioara,Marea Neagra;deci regiunile ar putea fi: Oltenia,Banat,Crisana,Ardeal,Maramures,Moldova,Dunarea de Jos-Dobrogea! CAM PE LA RUBRICA METEO! NU AR FI CHIAR COMPLICAT! Mazare cred ca este un tip destul de cult si poate chiar rezonabil in astfel de decizii! Doar daca!? Dar daca!?