Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în cinematografie Peter O'Toole, actorul care a învins cancerul - "A sosit vremea să mă retrag"

ro

15 Dec, 2013 21:57 2299 Marime text
Actorul Peter O'Toole, nominalizat de opt ori la premiile Oscar, a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, într-un spital din Londra, a anunţat agentul de presă al starului.

Aclamatul actor, care a reuşit să învingă un cancer la stomac în anii 1970, a murit la spitalul Wellington din Londra, după o lungă suferinţă, a anunţat Steve Kenis, agentul său de presă.

În iulie anul trecut, actorul irlandez de teatru şi film Peter O'Toole, devenit celebru graţie rolului din filmul "Lawrence al Arabiei" (1962), a anunţat că se retrage din activitate.

Într-un comunicat citat de revista People, actorul declara: "Pentru mine, a sosit timpul să arunc prosopul. Să mă îndepărtez de scenă şi de cinema. Nu mai am inima pentru a mai face asta. Nu voi reveni". "Viaţa mea profesională de actor - pe ecran şi pe scenă - mi-a adus sprijinul publicului, împlinire emoţională şi confort material", mai spunea celebrul actor irlandez.

"M-a adus în contact cu oameni minunaţi, prieteni buni cu care am împărtăşit destinul inevitabil al tuturor actorilor: eşecurile şi succesele", a completat O'Toole, potrivit Mediafax.

Citeste mai mult pe www.realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii