Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport după controalele din spitale O stare igienico-sanitară necorespunzătoare în 20% dintre ele

ro

14 Jun, 2014 09:05 2013 Marime text
Concluziile rezultate în urma controalelor din spitale cu privire la curățenia și calitatea condițiilor nu sunt îmbucurătoare. După verificarea a 347 de spitale publice, autoritățile din sistemul medical au constatat o “stare igienico-sanitară necorespunzătoare” în 20% dintre ele, în timp ce 32% din spitalele controlate nu au suficiente grupuri sanitare care au şi “un grad de uzură ridicat”.

Totalul amenzilor date de Ministerul Sănătăţii este de 24.480 Euro, informează HotNews. A fost suspendată activitatea spitalului orăşenesc Lehliu Gară.

O cincime din spitalele publice controlate nu au staţii de dezinfecţie locală, apa reziduală neputând fi evacuată conform normelor de igienă. Saloanele din 37,3% din spitalele judeţene controlate sunt subdimensionate şi supraaglomerate.

Alte deficienţe constatate în spitalele judeţene sunt:

-nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, aceasta având  şi un grad de uzură ridicat,  în 34,3% din totalul de unități controlate,

-nu se respectă structura funcţională şi circuitele funcţionale pentru blocul alimentar în 9,8% din totalul de unități controlate.

Au fost acordate amenzi în valoare de 1.700 Ron pentru fumat în interiorul spitalelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii