Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:35 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspecția de Prevenire a ISU Constanța, controale în spitalele din județ

ro

17 Nov, 2020 09:43 431 Marime text
  • În anul 2020 cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, precum și exerciții de evacuare.
  • În urma controalelor au fost aplicate 277 sancțiuni, 259 de avertismente și 18 amenzi în valoare totală de 91.000 lei.

În evidentele Inspectoratului, funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continua din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu 7 sunt autorizate și una nu necesita.

Prin autorizație de securitate la incendiu - actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale - securitate lao incendiu;

Potrivit ISU, prin  aviz de securitate la incendiu - actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări;

Categoriile de construcții care se supun avizarii/autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în HGR. nr. 571/2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii