Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat vorbeşte despre sponsorizările de la SMURD

ro

08 Nov, 2015 09:01 1596 Marime text
Cătălin Tolontan a realizat o investigaţie cu privire la modul în care pompierii au primit sponsorizări, precizând, în acest context, şi numele lui Raed Arafat, care a răspuns pe o reţea de socializare.
 
„M-am aşteptat ca înainte de a scrie ceva menţionând numele meu şi al Fundaţiei pentru SMURD în mod negativ, domnul Tolontan să mă contacteze şi să clarifice lucrurile din articolul dansului. (...) Eu nu am tăcut şi nu am tolerat ce se întâmplă la ISU Bucureşti. Problemele erau destul de grave, mai ales din punctul de vedere al intervenţiei la unele tipuri de risc, iar rezultatul a fost eiientizarea ISU Buc. şi schimbarea conducerii şi punerea la dispoziţia inspectorului general al IGSU a şefului ISU Bucureşti. Aceasta în nici un caz nu a fost o promovare iar funcţia de la ISU Bucureşti era de o vizibilitate şi de o importanţă mult mai mare decât cea pe care a alocat-o inspectorul general domnului fost inspector şef la IGSU cu caracter temporar. Până şi D-l Tolontan recunoaşte că după schimbarea conducerii, începând cu 2015, lucrurile stau altfel la ISU Buc-IF.
 
Sunt total de acord că solicitarea de sponsorizări de la firme şi agenţi economici pe care îi controlează ISU Bucureşti este un conflict de interese foarte serios şi este de natură de a afecta corectitudinea şi echidistanţa celor care efectuează controalele şi inspecţia la diferite firme. Nu înţeleg însă ce se doreşte prin amestecul Fundaţiei pentru SMURD în această problemă. Fundaţia pentru SMURD nu este un agent economic controlat de ISU Bucureşti sau de orice structura ISU şi are ca menire sprijinirea structurii SMURD din cadrul ISU conform statutului aporbat la tribunal. Donarea de echipamente şi finanţarea de cursrui pentru personalul SMURD nu generează un conflict de interese cu activitatea ISU. Mai mult, există multe astfel de organizaţii şi fundaţii în lume care fac lucruri similare cu ce face Fundaţia pentru SMURD iar sursă de finanţare principală este cea din 2%. Încă de la început la nivelul Fundaţiei pentru SMURD s-a stabilit un cod deontologic prin care am evitat intrarea în orice formă de conflict de interese.
 
Am avut oferte de sponsorizări de la firme de medicamente, de la clinici private şi de la multe alte entităţi care erau clar în conflict de interese cu ativitatea mea ce a dus la respingerea lor indiferent de sume. Am refuzat sume importante de la firme care fabrică ţigări sau alcool şi am încercat tot posibilul să rămânem transparenţi cu ce facem", a scris Raed Arafat pe Facebook

Sursa foto: bvz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii