Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Câmpeanu, condus pe ultimul drum

ro

23 Oct, 2016 12:22 2127 Marime text
Seniorul liberal Radu Câmpeanu este condus astăzi pe ultimul drum. Funeraliile au loc la Cimitirul Bellu.

Ceremonia de înmormântare a lui Radu Câmpeanu nu a fost lipsită de incidente. Unui soldat din garda de onoare i s-a făcut rău în interiorul bisericii, spaţiul fiind destul de mic, iar în interior fiind cald. Bărbatul a fost scos pe braţe din biserică de către colegii săi.

La ceremonie participă foarte mulţi liberali, Radu Câmpeanu fiind primul preşedinte al partidului liberal după 1990. La slujba de înmormântare vor lua cuvântul președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PNL, Alina Gorghiu, și istoricul Dinu Zamfirescu.

Trupul neînsuflețit al lui Radu Câmpeanu a fost depus ieri dimineață la Senat. Radu Câmpeanu a murit miercuri, la vârsta de 94 de ani. Radu Câmpeanu a fost primul președinte al PNL după Decembrie 1989. Totodată, Radu Câmpeanu a candidat la primele alegeri prezidențiale, de după căderea comunismului, fiind învins la vot de Ion Iliescu.

Joi, în ședința Biroului Politic Național al PNL, în care au fost validate listele cu candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, liberalii au ținut un moment de reculegere în memoria seniorului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii