Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii din județul Constanța Rezultatele primului an de implementare al proiectului STIL ACTIV

ro

26 Jan, 2015 21:57 2538 Marime text
 
Proiectul „STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța”, iniţiat şi implementat de Asociația SIGMA Development Center, în parteneriat cu AJOFM Constanța și SC Atlantismar Group SRL și-a propus să faciliteze integrarea pe piața europeană a muncii a 270 de persoane făra loc de muncă prin oferirea în cadrul proiectului a unui pachet complex de servicii suport pentru crearea competențelor personale și profesionale necesare unei vieti active pe piața muncii.

Pachetul complex include derularea a nouă programe de calificare autorizate ANC, module de dezvoltare personală, consiliere psihologică și vocațională (individuală și de grup) cât și accesul la platforma on-line Job Crawler, platformă de tip „search”, creată în cadrul proiectului, dedicată și customizată calificarilor din proiect și profilelor de competențe dezvoltate de grupul țintă.

În primul an de implementare al proiectului 107 de persoane în cautarea unui loc de muncă și șomeri au absolvit cursurile de calificare profesională oferite în cadrul proiectului: tehnician maseur (23 persoane), îngrijitor bătrâni la domiciliu (28 persoane), designer pagini web (35 persoane), grafician calculator (13 persoane) și lucrător în comerț (8 persoane). Toate aceste persoane au beneficiat de consiliere psihologică și vocațională și au fost îndrumate să folosească platforma online Job Crawler, dezvoltată în cadrul proiectului, pentru a-și găsi un job.

Proiectul oferă pentru urmatoarea perioadă persoanelor interesate urmatoarele calificări profesionale: designer pagini web, grafician calculator, lucrator în comerț și scafandru. Pentru mai multe informații, persoanele doritoare ne pot contacta telefonic sau se pot înscrie online pe website-ul proiectului: www.stilactiv.ro.

Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin  Programului Operaţional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în Oameni!”, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenție 5.1, care se referă concret la dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare, sub egida căruia se încadrează proiectul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii